12.02.2014 – Moottorin irroitus

Moottoritilan kunnostus aloitettiin irroittamalla moottori ja vaihteisto pakettina.

4kohde(tta)

25.04.2014 – Soodapuhallusta ja ruosteen poistoa

Moottoritilasta poistetiin vanha maali soodapuhaltamalla sekä ruosteet erilaisilla laikoilla ja hiomalla. Lopputuloksesta tuli varsin onnistunut.

8kohde(tta)

12.06.2014 – Soodan neutralisointi ja valmistautuminen maalaukseen

Soodapuhallus jättää metallin pintaan pienen kerrostuman soodaa joka tulee poistaa ennen maalausta. Tähän sopii hyvin esimerkiksi etikka-vesi seos. Sooda on myös tehokas ruosteen estäjä, ennen neutralisointia puhallettu pinta pysyy ruostumattomana varsin hyvin ja pitkään. Neutralisointi on kuitenkin pakko tehdä että maalipinta saadaan pysymään kunnolla.

4kohde(tta)

28.06.2014 – Moottoritilan maalaus

Soodan neutralisoinnin jälkeen suoritettiin vielä hiontatoimia sekä lopullinen pesu rasvanpoistajalla ja tinnerillä. Tämän jälkeen pinta maalattiin Temacoat GPL-S pohjamaalilla. Tämän jälkeen rattiakseli maalattiin erikseen ja suojattiin ennen moottoritilan pintamaalausta. Pintamaalauksessa maaliin sekoitettiin hieman mattausainetta sisäpuolisessa ruiskutuksessa jolloin saatiin enemmän samaa näköä kuin alkuperäisessä maalauksessa.

8kohde(tta)

07.08.2014 – Keltapassivointia kotikonstein

Päätin kokeilla projektin yhteydessä pienten osien keltapassivointia kotikonstein. Varsin pienellä panostuksella ja yksinkertaisilla laitteilla onnistuu pienten osien passivointi hienosti.

4kohde(tta)

14.08.2014 – Kytkimen kasausta ja jarruputkien puristelua

Volga projekti jatkui uusien jarruputkien rakentamisella sekä kytkimen kasauksella.

4kohde(tta)

02.11.2014 – Vaihteiston kasausta

Yli kymmenen vuotta ajettuani alkuperäisellä vaihteistolla ilman remonttia oli nyt hyvä aika tehdä pieni perusremontti. Onneksi varaosia oli hyvin saatavilla ja saimme kasattua toimivan ja äänettömän vaihteiston.

4kohde(tta)

23.11.2014 – Moottorin asennus paikalleen

Moottori asennettiin vaihdelaatikon kanssa pakettina paikalleen.

4kohde(tta)